Reglement vogelschieten
Artikel 1
Het vogelschieten vindt plaats ieder jaar op de derde maandag in september.
Artikel 2
Deelname is mogelijk voor diegene die:
A: Woonachtig is in Drempt.
B: Woonachtig is in dat deel van het buitengebied, wat in het verleden bij Drempt hoorde of sterk op Drempt is georiënteerd.
C: Lid is van een van de Dremptse kerkgenootschappen.
D: Oud inwoner of oud kerklid is.
Artikel 3
De deelnemer moet 18 jaar of ouder zijn.
Artikel 4
Deelname is volledig voor eigen risico en de organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade en of letsel.
Artikel 5
Opgave voor het vogelschieten gebeurt zoveel mogelijk online via de website van de Dremptse kermis. Er is een mogelijkheid tot inschrijving op de maandagmorgen voorafgaand aan het vogelschieten.
Artikel 6
Bij inschrijving online is er een mogelijkheid tot het gelijktijdig inschrijven van meerdere deelnemers en aan te geven dat men als groep achtereenvolgens wil schieten.
Artikel 7
Bij inschrijven op maandagmorgen zal men onderaan de lijst geplaatst worden en is er geen mogelijkheid meer om bij een groep toegevoegd te worden.
Artikel 8
De deelnemer dient vooraf het inschrijfgeld te voldoen, waarvan de hoogte van het bedrag wordt vastgesteld door het kermisbestuur.
Artikel 9
De deelnemer dient zich, bij het voldoen van het inschrijfgeld, te legitimeren met een geldig legitimatiebewijs. Bij het niet legitimeren kan men niet deelnemen aan het vogelschieten.
Artikel 10
In de eerste ronde staat de volgende volgorde van deelnemers vast. Huidige koning/koningin, wethouder, kerken, ereleden, horeca, dagelijks bestuur en overige deelnemers. In de tweede ronde wordt de volgorde van de deelnemerslijst aangehouden.
Artikel 11
Een deelnemer die na behoorlijk afroepen niet terstond verschijnt zal zijn beurt moeten laten voorbijgaan. Nadat alle deelnemers in de ronde hebben geschoten, krijgen de deelnemers waarvan de beurt voorbij is gegaan, alsnog de gelegenheid om een schot op de vogel te doen, voordat er wordt gestart met de volgende ronde.
Artikel 12
Artikel 10 geldt alleen voor de eerste ronde. In de tweede en derde ronde zal bij het niet verschijnen de beurt vervallen.
Artikel 13
De deelnemer die in de eerste ronde de kop, staart of de vleugels van de vogel eraf schiet ontvangt een geldprijs.
Artikel 14
De deelnemer die de vogel eraf schiet zal uitgeroepen worden als koning of koningin. De koning of koningin ontvangt een geldprijs. De koning of koningin kiest uit vrije wil zijn of haar partner en deze zal uitgeroepen worden als koning of koningin.
Artikel 15
De koning of koningin en zijn/haar partner zal bij de evaluatie op dinsdagavond aansluiten aan de kermis aanwezig zijn. Tijdens de kermis van het jaar erop, op zaterdagavond het jeugdvogelschieten openen en aanwezig zijn en aanwezig zijn bij het ophalen van de vogel bij de vogelbouwer. Op zondag rijden zij mee in de optocht en hij of zij zal op maandagmorgen het eerste schot lossen tijdens het vogelschieten.
Artikel 16
Indien de vogel na drie ronden schieten er niet vanaf geschoten is, wordt de koning of koningin aangewezen middels een loting. Door een onafhankelijk persoon zal een nummer genoemd gaan worden. De persoon behorende bij dit (start)nummer zal als koning of koningin uitgeroepen worden.
Artikel 17
De huldiging van de nieuwe koning of koningin vindt plaats in overleg met de organisatie, maar niet eerder dan 14.00 uur.
Artikel 18
Tijdens het vogelschieten hebben enkel de deelnemers die aan de beurt zijn om te schieten toegang tot het terrein.
Artikel 19
Deelnemers dienen tijdens het schieten strikt de aanwijzingen van de leden van de gewerencommissie en de evenementencommissie op te volgen. Bij het niet nakomen hiervan of het door zijn/haar gedragingen in gevaar brengen van anderen, lijdt tot het direct uitsluiten van het vogelschieten.
Artikel 20
In alles, waarin het reglement niet voorziet beslist de voorzitter van het kermisbestuur, na ruggenspraak met de leden van de evenementen commissie.